NATURMATERIALER

Okseskinn

Oksehud er meget slitesterkt og rivefast. Det tilpasser seg brukerens hånd og brukes til arbeidshansker av høyeste kvalitet.

Oksespalt

Rimeligere enn oksehud, men med en slitestyrke nesten på høyde med oksehud. Oksespalt tåler varme bedre enn oksehud, og er derfor bedre egnet til f.eks. sveise­ hansker og varmebestandige hansker. Leveres i flere kvaliteter.

Svineskinn

Mindre slitesterkt enn oksehud, men
har større fleksibilitet; en skinntype som fremdeles brukes til rimelige, allround arbeidshansker.

Svinespalt

Svinespalt brukes ofte til rimelige arbeids­ hansker som ikke må tåle stor slitasje.

Geiteskinn

Meget smidig skinntype som gir meget god fingerføling under bruk. Brukes ofte til hansker som skal benyttes ved montasje­ arbeide og finsveising. Brukes også som «spaserhanske».

Gummi (naturgummi, latex, rågummi)

Et naturmateriale som er meget elastisk og sitter godt på hånden. Har god temperatur­ bestandighet og beskytter mot en del syrer og baser. Noen personer kan være disponert for allergityper som kan fremkalles av materialets gummiproteiner.

Bomull

Et av de mest brukte og rimeligste hanske­ materialer. Brukes spesielt til strikke­ og stoffhansker som hage­ og innerhansker. Materialet har en god isolerings­ og fukt­ absorberingsevne.

SYNTETISKE MATERIALER

Neopren® (chloropren, baypren®)

Syntetisk materiale som er meget bestandig over for sollys, ozon, og elde. Materialet har omtrent samme fleksibilitet som gummi, og det beskytter mot en del syrer, alkoholer og oljeprodukter.

Nitril (nitril butadien rubber)

Meget sterkt materiale til både dyppede og støpte hansker. Dyppede hansker brukes til håndtering av grove materialer som f.eks. murstein, tømmer, støpegods og metall­ plater. Dyppede hansker har en ypperlig beskyttelsesevne over for mange kjemikalier. Benyttes i industrien og av laboratorier.

Vinyl (poly­vinyl­chlorid)

Et syntetisk hanskemateriale som er mer hudvennlig enn f.eks. gummi. Fremstilles i mange forskjellige blandinger avhengig av formål. Beskytter mot en del syrer og baser, og brukes av neste alle bransjer.

PU

PU står for Polyurethan og er et kunstig frem tilt materiale med god slitestyrke og comfort.

Dyneema®

Dyneema er et supersterkt polyetylen fiber som har maksimum styrke kombinert med lav vekt. Dyneema er opptil 15 ganger sterkere enn stål og opptil 40% sterkere enn armert fiber. Dyneema flyter på vann og er ekstremt motstandsdyktig mot fukt, UV lys og kjemikalier.

Thermax® Dupont

Fiber med høy isolerende egenskap mot kulde og varme.

Kevlar®

Meget skjærehemmende aramidfiber som både brukes til vevde og strikkede hansker. Tåler høye temperaturer.